Sommaruppehåll, andra säsongen

Jag kan nu se tillbaka på över ett år av bloggande, och konstatera att, som väntat, var det svårare än väntat. Vi går alla med idéer och åsikter som vill vädra, men när de väl är publicerade, vad tycker vi då? Man måste producera något nytt, hela tiden — eller älta om gammal skåpmat.

I julas fick jag inspiration till många av inläggen, och många av artiklarna som ni har läst under våren skrevs under januari och februari, men det har gått riktigt trögt att finna nya infallsvinklar under våren. Det har inte blivit lättare av att jag har jobbat en hel del — jag har aldrig tidigare jobbat över så mycket och under så lång tid som i det här projektet — samt haft en hel del andra engagemang, det har gjort att jag har inte läst så mycket böcker som jag har kunnat formulera åsikter kring, och flera av böckerna som jag har läst har varit böcker som jag har läst om (jag har nu t.ex. läst om alla böcker om Kovacs, något jag föresatte mig i samband med att jag köpte Black man och fick den signerad av Morgan — nu skall jag bara sätta mig ner och författa brevet som jag planerat skicka till honom).

Men vad har året givit då? Utöver att tillfredsställt min exhibitionistiska ådra, så kan jag inte påstå att det har skapat någon större revolution bland bloggarna. Jag har få besökare och ännu färre kommentarer, men jag har inte direkt marknadsfört Rubus Libri, så det är inte så förvånande. Kvalitén på texterna gör självklart sitt till.

Sammantaget gör det här att jag får deklarera ett uppehåll över sommaren, en tid som jag normalt läser färre böcker under — det är oftast för varmt för det.

Kanske hörs vi i höst.

One thought on “Sommaruppehåll, andra säsongen”

  1. Då får vi vänta på att stjärnorna står rätt nästa gång.

    Kanske sommaren är tid för annat än böcker och läsande (fast jag tror ju att det är det de långa långa dagarna är till för)?

    På återseende (omläsning?)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *