Hur du en hylla för böcker, eller ett bibliotek?

De flesta hem har ett par hyllor för böcker, men väldigt många bokintresserade, vilket jag antar att du är eftersom du läser det här, talar snarare om sitt bibliotek. Bibliotek var förr något värdefullt och något man vårdade och var stolt över, idag skuffar många undan böckerna i någon hylla på någon väggyta som ”blivit över”. Men kommer man hem till någon som har ett välinrett bibliotek, då vet man att man har att göra med en civiliserad person. Eller för att uttrycka det på engelska:

Books, as any visitor to a civilised house knows, do furnish a room. Books never look untidy, even when piled in tumbling stacks.

3 thoughts on “Hur du en hylla för böcker, eller ett bibliotek?”

  1. Det skulle jag vilja påstå är ett bibliotek, bara en sådan sak som att man har en bokhylla som står ut ifrån väggen så gångar uppstår!

  2. Jag bor för litet för att ha ett Bibliotek (men när jag skaffar mig det där slottet, då ska det minsann ha bibliotek i tornrummet – för såna har slott!), men ”skuffar undan på nån väggyta som blivit över” är kanske inte heller en helt korrekt beskrivning.

    Snarare så att böckerna har tagit över de flesta väggytor och börjar skuffa undan resten… 🙂
    Jag tröstar mig med det där citatet du gav.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *